fredag den 21. juli 2017

Ten, čo brzdil LeBrona Jamesa. Obetoval peniaze i slávu, teraz má titul

Štyridsať rokov trvalo, kým sa basketbalový tím z Oaklandu dočkal štvrtého titulu v NBA, a veľký podpis pod ním patrí Iguodala. "To on nám zachránil sezónu," súhlasil Draymond Green, pivot víťazov.

Jedenástka novinárov sa potom zišla u hlasovania o najužitočnejšieho hráča finále: sedem z nich hlasovalo pre 31letého veterána, len štyri pre ťahúňa porazeného Clevelandu LeBrona Jamesa .

nie je žiadnou superstar, jeho meno nežiari ako to božského Jamesa, dokonca ani pôvodne nepatril do základnej zostavy Golden State. Napriek tomu si muž z tieňa môže odteraz pred meno písať titul MVP.

"Tú cenu nemohol dostať nikto iný!" Kývol tréner víťazov Steve Kerr.Ten až vo štvrtom zápase poslal veterána na ihrisko v prvej p äťke a ráz finálovej série sa hneď zmenil.

V šiestom, rozhodujúcom stretnutí bol Iguodala najlepším mužom tímu a so svojimi mužmi dobyl víťazstvo 105: 97, ktoré ukončilo tohtoročné sezónu a odštartovalo oslavy titulu.

"Úžasné," jasal a objímal sa so spoluhráčmi. "Zostať silní, to bolo trénerovo motto play-off. A to my sme boli. Neprestali sme bojovať a teraz…Neskutočné! "

Ako mladý talent býval Iguodala najlepším hráčom tímu, napriek tomu neustále počul bučanie.Od vlastnej mamy. "Prihrajte predsa!" Revala na neho z tribúny. "Prečo to robíš?" Čudoval sa Šesták Andre. "Pretože musíš prihrávať!" Peskoval ho. "Nie si v tíme jediný."

Možno že vtedy sa zrodil Iguodalův zmysel pre obetavosť. Zatiaľ čo ostatné bojovali o svoje vlastné štatistiky, on dýchal pre ostatných. "Je neuveriteľný, že vie tímu dať, čo práve potrebuje," všimol si asistent trénera Warriors.

Snáď preto Iguodala v roku 2004 draftovali do NBA, snáď vďaka tomu vyhral s USA majstrovstvá sveta 2010 a olympiádu v Londýne o dva roky neskôr. Snáď preto má po utorku nový kúsok do vitríny úspechov.

Obetoval toho pre neho dosť: peniaze, slávu, miesto v zostave, minúty. Lenže on chcel NBA vyhrať, a preto pred dvoma rokmi putoval z Denveru k Warriors.Hoci sa predtým pravidelne objavoval vo výberoch All Stars a býval pre trénerov hráčom prvej voľby, tentokrát prijal rolu muža z lavičky.

Ale keď z nej v tohtoročnom finále vstal, sila Warriors dostala novú zbraň a ťahúň súperov James naraz tápal. Keď Iguodala odpočíval, James mal úspešnosť streľby 44 percent, s ním na palubovke o 6 percentuálnych bodov menej.

"Hral dobre. Vlastne výborne, "uznal James. "A my za to zaplatili."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar