søndag den 23. juli 2017

Liberecký súper Braga: portugalský Arsenal s armádou Brazílčanov

Klub z mesta Braga na severe Portugalska vznikol už v roku 1921. V domácich stretnutiach nastupujú jeho hráči v kombinácii červenej a bielej ako londýnsky Arsenal. Nie nadarmo sa mu tiež hovorí Arsenal do Minho.

Vďaka víťazstvu v portugalskom pohári si v polovici šesťdesiatych rokov minulého storočia prvýkrát zaistil štart v Pohári víťazov pohárov. Úspešnejší éra Bragy sa však začala písať až v novom miléniu.

Najlepším výsledkom tímu v portugalskej lige bolo druhé miesto v ročníku 2009/10, v minulej sezóne skončila Braga štvrtá. Všeobecne platí, že po roku 2000 pravidelne hrá o horné priečky tabuľky a vystupuje aj na európskej scéne.Môže sa pochváliť dvoma štarty v skupinovej fáze Ligy majstrov a v sezóne 201 0/11 dokonca postúpila až do finále Európskej ligy, v ktorom v portugalskej bitke podľahla FC Porto.

V Európe už Braga na Liberec raz narazila. Bolo to pred deviatimi rokmi v základnej skupine Pohára UEFA. Slovan vtedy utrpel jednu zo svojich najvyšších prehier v Európe - v Portugalsku podľahol 0: 4.

Dnešné tím Bragy sa dá s trochou nadsadenia označiť za brazílsku kolóniu. Hráčov z Brazílie je v tíme viac ako domácich, v širšom kádri ich napočítame jedenásť, na súpiske pre Európsku ligu deväť.Dres portugalského celku obliekajú tiež egyptský útočník Hassan, čiernohorský reprezentant Vukčevič alebo ruský brankár Kricjuk.

Od júla tohto roku vedie tím portugalský tréner Paulo Fonseca, ktorý skôr trénoval FC Porto alebo Pacos de Ferreira.

< p> Po štyroch odohraných kolách portugalskej ligy je Braga s dvoma výhrami a dvoma prehrami na piatom mieste. Naposledy prehrala 0: 1 na ihrisku Esto rile. Domáci využili presilovku, ktorú im Braga ponúkla po vylúčení Maura v 50. minúte. Horúca krv hráčov sa prejavila aj v závere zápasu, kedy Braga oslabil ďalší vylúčený BOLY.

Tréner Fonseca poslal do hry zostavu Kricjuk - Carneiro, BOLY (79. ČK), Pinto, Goiana (73. Rafa) - Santos, Mauro (50. ČK), Luiz Carlos, Silva (81. Ferreira) - Crislan, Fonte (55.Vukčevič).

Tohtoročná púť Európskou ligou zahajuje Braga vo štvrtok v Liberci. Druhé vzájomné stretnutie je na programe v Portugalsku 26. novembra.


1 kommentar:

  1. Jmenuji se Fajar. Bydlím v Bedono v centrální Javě, byl jsem ve velmi chronickém finančním problému a situaci terminálu před několika týdny. Po všem, co jsem hledal pomoc od přátel a sousedů, se ukázalo jako potratu, mám pocit, že nikdo, kdo by se opravdu staral. Byl jsem tak vyčerpaný kvůli nedostatku finančních prostředků na rozšíření mého podnikání a moje 2 děti ve věku 5 a 8 let také nevypadaly kvůli nedostatku řádné péče v důsledku financování. Jednoho věrného rána jsem viděl starého přítele mého zesnulého manžela a řekl jsem mu vše, co jsem procházel, a on řekl, že jediný způsob, jak by mohl pomoci, je nasměrovat mě k dobrému úvěrovému důstojníkovi v USA, který mu také pomohl, vysvětlil Pro mě o tom, jak byl finančně dolený a jak ho tento úvěrový důstojník posílil (pan Pedro, který mu poskytl půjčku 7 000 000,00 USD za dostupnou sazbu 2%. Dále mě ujistil, že jsou jedinou legitimní úvěrovou firmou, kterou našel online „Dal mi jejich e -mail a tak jsem se přihlásil a byl mi také udělen půjčku a můj život se změnil pro dobro. Kontaktujte jediného opravdového věřitele pana Pedro e -mailem / pedroloanss@gmail.com, abyste vyřešili svůj finanční nepořádek.

    SvarSlet